Utelamper har mange funksjoner

For oss som lever langt mot nord, med flust av mørke høst- og vinterkvelder, bidrar gode utelamper til å skape en vakker ramme rundt huset.

Vakkert og stemningsfullt
Lys skaper både stemning og trivsel. Har du først lagt ned arbeid i å gjøre det ryddig og pent rundt huset, er det hyggelig å kunne nyte synet av arbeidet – også når det er mørkt ute.

Smarte løsninger
De senere år har det kommet mange produkter på markedet som gjør at du kan ha det lyst og trivelig utendørs uten å sløse med strømmen. Blant de smarte produktene du finner hos oss er lamper med fotoceller som tenner lyset når det er mørkt, slik at du slipper å tenne og slukke lyset hver dag; en annen er utelamper med bevegelssensorer. LED-lyskilder blir stadig bedre, mer effektive og penere å se på. Husk riktig farge på lyskilden, det har mye å si for stemningen.

Utelamper skaper trygghet
Utelys med bevegelsessensorer som automatisk slår seg på når noen nærmer seg huset, er vanlig i mange land. Det er et effektivt virkemiddel for å skremme vekk uvedkommende. Denne typen lys er spesielt nyttig i forbindelse med uteområder der man vil unngå at andre enn huset beboere oppholder seg; i oppganger, kjellertrapper, foran garasjen m.v.

Sats på kvalitet
Det finnes et utall av forskjellige utelamper på markedet, men det kan være fornuftig å unngå de billigste modellene og heller satse på kvalitet. Det er viktig å tenke på at utebelysningen skal tåle alle typer værforhold. Det er derfor tilrådelig å gå til anskaffelse av modeller som er tilstrekkelig sikret mot inntrengning av fukt.


Vi anbefaler vi at du tenker over dette før du bestemmer deg for utelys:


Utelys med en praktisk funksjon
Utebelysning som har en praktisk funksjon, for eksempel å lyse opp trappa, nøkkelhullet eller veien til garasjen gir ofte et ganske skarpt lys. Derfor trenger du ikke så mye av det. Hvis du overdriver denne belysningen blir det ofte for sterkt eller blendene, og det blir forstyrrende i stedet for nyttig.  

Velg utelys som ikke forstyrrer
Ta hensyn til andre når du velger utebelysning. Særlig om du bor i tettbebygde strøk er det viktig å tenke på hvordan andre blir påvirket. Ta gjerne en tur ut på gaten eller over til naboens tomt for å se hvordan utebelysningen din vil se ut derfra. Unngå å velge noe som forstyrrer og sjenerer andre. Hvis du skal belyse gangveier er det viktig at lampene installeres i riktig høyde. Velg hoftehøyde i stedet for nedfelte lys, på den måten vil du ikke blende de som kommer på besøk.

Ta kontakt så viser de deg de spennende løsningene og hjelper de deg å velge det som passer for ditt hus.