Smarthus kan styre lys og varme, og du som bruker bestemmer hva som skal skje hvor og når.
Temperatursenking i rom eller på tider du ikke er hjemme bidrar i sterk grad til reduserte strømutgifter. Ved å forhåndsprogrammere en «gå på jobben»-knapp, som f.eks. monteres ved utgangsdøren, vil temperauren senkes, ønsket lys slukkes og brann-potensielle kurser kobles ut med et tastetrykk. Enklere kan det ikke bli.
Mer om smarthus
Energi:
Avanserte anlegg gjør det mulig å dele inn et Smarthus i klimasoner med forskjellig temperatur. Du kan stille inn anlegget slik at temperaturen senker seg om natten eller når du er bortreist – med kun et tastetrykk.
Inneklima:
Anlegget kan også innbefatte alt fra automatisk nedsenking av markiser ved sterk sol, til styring av ventilasjon i huset.
Strøm:
En funksjon kan for eksempel være at strømmen i stikkontakt til komfyr, strykejern eller annet automatisk stenges når døren låses, eller du gir systemet beskjed om at du er ute.
Sikkerhet:
Det er mulig å installere et nærmest ubegrenset antall alarmer, inkludert brann-, vann- og fuktalarmer. Går en av disse av, kan du få beskjed på mobil, eller ha direktekobling til en alarmsentral.
Med overvåkningskameraer i huset, kan du med enkelte systemer også logge deg på internett og se om det er falsk alarm. De fleste systemer gjør det også mulig å stille inn på en bortefunksjon der lys, TV og annet utstyr slås av og på til ulike tider slik at huset virker bebodd.
Underholdning og kommunikasjon:
Det samme systemet som styrer strøm, klima og varme kan også brukes til å styre underholdningssystemene i huset. DVD spilleren kan for eksempel kobles til systemet, og sørge for at lyset dimmes når en film settes på. Det er også praktisk mulig å få alt fra TV, til internett, telefon og bilde av den som ringer på døra på en flatskjerm i stua.