Gulvvarme

Gulvvarme er en effektiv måte å varme opp rom på. Fordi du får varmen fra gulvet, kan du faktisk senke temperaturen i rommet og samtidig oppnå den samme komforten.

Stadig flere huseiere velger varmekabler til oppvarming. Det passer like godt i bad, kjøkken og stuer, som i kjellerstuer og andre oppholdsrom. Det finnes en rekke ulike muligheter for varmekabler i gulvet. Det kan støpes, legges i plater eller det kan benyttes varmefolie. Felles for alle er at vi anbefaler å benytte ”intelligente” termostater som gjør det mulig å senke temperaturen i varmekablene, om natta eller i dagtimene når familien er borte fra boligen. Dette er noe som gir positive utslag på strømregningene.

Normalt er levetiden for varmekabler 25–30 år, men ofte varer de lengre.

God kontroll
– Husk at installering av varmekabler er et område som krever fagfolk og fagkunnskaper. Derfor skal legging og tilkobling av elektrisk gulvvarme alltid utføres av en registrert el-installatør. Ta kontakt med for å finne ut hvilken type gulvvarme som passer best til din bolig.


Panelovner

Moderne panelovner er mer miljøvennlige, bruker mindre energi og gir bedre komfort enn tidligere.
Ingen andre oppvarmingssystem er bedre på temperaturregulering og energiforbruk! Panelovner kan du også få i glass. Da kan de fungere som designelementer på veggen. I en panelovn sitter det et varmeelement som omsetter den elektriske energien til varme med 100% virkningsgrad. Avhengig av konstruksjonen avgis varmen som en kombinasjon av varmestråling og luftoppvarming. Høy temperatur og stor overflate gir større strålingsandel enn lav temperatur og liten overflate. Et rom vil generelt ha varierende varmebehov avhengig av utetemperatur, antall personer i rommet, hvilken aktivitet som utøves, solinnstråling og andre varmekilder som lys, TV, PC etc. En panelovn er også svært godt egnet til hurtig å heve og senke temperaturen i et rom. Det gjør det enkelt å ytterligere spare energi ved å installere energisparende styringssystemer som på en enkel måte hever og senker temperaturen etter den enkeltes behov. Ved natt- og dagsenking i ukedagene og bare nattsenking i helgene er det mulig å spare 25% av oppvarmingskostnadene!

Hvordan spare penger og miljø?
Et elektrisk varmesystem gir den laveste investeringen og er det mest energieffektive systemet. Veggovner er gunstigst økonomisk, men varmekabler foretrekkes ofte i badegulv og evt. andre gulv med kalde overflater som f.eks. flis. Kontakt oss i dag om du ønsker å se på nye løsninger for panelovner.


Terassevarmer

Med en stråleovn eller terrassevarmer utvider du sommeren, og du kan nyte lange vår- eller høstkvelder i hagen din. Terrassevarmeren sender varmestråler gjennom luften og disse strålene avgir varme først når de treffer en overflate. Ved å dirigere stråleretningen fra terrassevarmeren mot sitteplassen ute vil du derfor føle en god varme selv ved lavere utetemperaturer.

Effektiv og økonomisk
En terrassevarmer varmer effektivt, økonomisk, rent og enkelt. Terrassevarmeren er også rimelig i drift, og krever ikke særskilt tilsyn eller vedlikehold. Men husk å få montert en opptrekkstimer som bryter, så glemmer du ikke å slå de av for natten. Vi kan anbefale den riktige type terrassevarmer og ordne installasjonen.